Ən yaxşı zülal məhsulları Ət – istənilən yağlı olmayan ət Quş əti – yağsız ət Balıq – o cümlədən yağlı balıq
Dəniz məhsulları – kalmar, krevet və s.
Yumurta
Az yağlı kəsmik
Az yağlı pendir
Başqa süd məhsulları
Paxlalılar – lobya, paxlalar, noxud və s.
Qoz, toxum və tumlar
Ən yaxşı karbohidrat məhsulları
Sıyıqlar(kaşa) – bütöv dənli bitkilərdən
Qarabaşaq
Herkules (yulaf)
Düyü
Darı
Qarğıdalı
Buğda
Un məmulatları – sərt üyüdülmüş və bərk buğda növlərindən olan un
Tərəvəzlər – tərkibində az miqdarda sellüloz olan
Kartof
Ən yaxşı məhsullar – yağ mənbələri
Bitki yağları
Balıq
Balq yağı
Fındıq-qoz, toxum və tumlar
Ən yaxşı məhsullar – vitamin mənbələri
Meyvələr
Alma
Ərik
Armud
Xurma
Soğan
Sarımsaq
Göyərti
İdman bədənə, oxumaq isə zehnə faydalıdır